STYLELIFE / Gasztronómia


Jó reggelt

  • 2014. március 01.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a reggeli fontosságára, azonban sokan vannak vele gondban, hogy mi is kerüljön/kerülhet reggelire a tányérunkra. Mivel általában délelőtt vagyunk a legaktívabbak, ilyenkor van leginkább szükségünk az energiára mind a munkahelyünkön, a tanulásban vagy a fizikai aktivitásban.Hoztunk nektek két gyors és finom reggeli ötletet, melyek tele vannak gyümölcsökkel, finomak, színesek, jó illatúak, és értékes táplálékkal látják el a szervezetet.

olvass tovább

Dolce Vita II.

  • 2014. február 21.

Mindenki számára egyértelmű kell, hogy legyen, a cukorfogyasztás káros, veszélyes az egészségre nézve. Romolo, természetgyógyász a múlt század elején így említette a cukrot, hogy a három fehér méreg csoportjába tartozik és a zacskókra nyugodtan rátehetnék a halálfejét. Nem azonnal, hanem lassan, de biztosan pusztítanak. A három fehér méreg: fehér cukor, fehér liszt, konyhasó! Azt mondta " most indult el az emberiség egészségének hanyatlása" és milyen igaza volt.

olvass tovább

Dolce Vita I.

  • 2014. február 20.

"A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla." Dr. Shelton. Tulajdonképpen Dr. Shelton mindent elmondott tömören a cukorról, azért én bővebben kifejteném, hogy miért is alkoholisták a cukorfogyasztók, hol vannak a rejtett cukrok és milyen alternatívái vannak, amelyekkel édesíthetjük az "ételünket - életünket".

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Ötletek táplálékallergiásoknak

  • 2014. január 10.

A különböző táplálék allergiák előfordulása sajnos az utóbbi időkben egyre gyakoribbá vált mind a gyermekek, mind a felnőtt lakósság körében. Most azt taglaljuk, hogyan lehet megelőzni, valamint hoztunk néhány hasznos, gyakorlatias ötletet azoknak, akiknek maguknak vagy a családból valakinek nap, mint nap ezzel kell együtt élnie.

olvass tovább

Beigli torta

  • 2013. december 22.

Karácsony elképzelhetetlen beigli nélkül, igazi hungarikum. Ez a recept egy olyan finomság amelyet más ünnepeken is elkészíthetünk. Másrészt csak ismételni tudom a hitvallásom: ami finom az most már egészséges is!

olvass tovább

Nelliz konyhája: fügés falatok

  • 2013. november 27.

Ha vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.

olvass tovább

Narancsos-Marcipános Szaloncukor

  • 2013. november 25.

A szaloncukorról most már elmondhatjuk, hogy igazi hungaricum. Habár az én gyermekkoromból nincsenek szép emlékeim a szaloncukorról. Ennek az egyik oka, hogy Erdélyben mi is ugyanígy a magyar szokások szerint tartottuk a Karácsonyt, de mivel Romániában nem ismerték el a magyar szokásokat ezért szaloncukrot sem árusítottak sehol.

olvass tovább

Mai mosoly: csirkés jalfrezi

  • 2013. november 13.

Erről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.

olvass tovább