STYLELIFE / Gasztronómia


Bajnokok reggelije

  • 2014. június 30.

Elkezdődött nálam a befőzési láz, és ez azzal jár, hogy két napig vödrökkel a kezemben addig járom a kertet, amíg az utolsó szem gyümölcsöt is sikerül levadászni. Most a meggyfán volt a sor. Ez az első nyár, amikor időben le tudtunk jutni a balatoni házba, már ami a gyümölcs érettségét illeti. Volt amikor még olyan savanyú volt az ittlétünkkor, hogy édesebb volt citromba harapni, máskor már mind lehullott vagy a seregélyek martalékává lett. Most akadt termés bőven, és abból mind vörösboros meggylekvár lett. Mellé pedig házi foszlós briós készült.

olvass tovább

Evidens - a valóra vált álom

  • 2014. június 29.

A művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és a kedves barátnőm köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell, mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog az a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás.

olvass tovább

Mindent bele pizza

  • 2014. június 26.

A gyorsétterem otthon harmadik része következik, a hamburger és a tortilla után ideje volt elővenni a legalapabb rendelős ételt: a pizzát. Nincs még egy ennyire népszerű és egyszerű fogás, én az elmúlt két hétben azt hiszem minden második nap elkészítettem. A feltétet mindenki úgy variálhatja, ahogy neki tetszik, lehet húsos vagy zöldséges verzió, és nem csak buliban, de egy kettesben eltöltött vacsorán is megállja a helyét.

olvass tovább

Cseresznyés-tejszínes torta kezdőknek

  • 2014. június 23.

Olyanoknak is ajánlom, akik sosem sütnek, és félnek a bonyolult dolgoktól, de már unják a kész piskóta lapra halmozott por pudingot és por zselét. Most hirtelen bevillantak a régi gyerekzsúrok, ahol az utóbbi műanyag édesség volt mindig a sztár. Mióta rendszeresen sütök, - ez alatt az utóbbi tíz évet értem - általában készítettem tortát a saját születésnapomra. Idén spontán voltam, és abból alkottam, ami a hűtőben volt, de azt hiszem egyik tortámat sem szerettem még ennyire. Rusztikus, friss, nem túl édes, ami még fontos: egyáltalán nem bonyolult, mégis megállná a helyét küllemre is akármelyik cukrászdában.

olvass tovább

A csoki utáni sóvárgásról II.

  • 2014. június 22.

Elég sok ember - főként a nők- problémája a csokoládé iránti gyakori vágy. A háttérben több testi és lelki ok is állhat, korábban már olvashattatok ennek egy lehetséges fizikális okáról és annak megoldásáról, a mai nap a pszihés háttér kerül előtérbe. Lássuk csak mi állhat a csokoládé utáni sóvárgás mögött a lélek szintjén.

olvass tovább

Rácsozzuk be a nyarat!

  • 2014. június 17.

Régen nem volt pite, pedig ha van valami, amiért megveszek, az ez. A családi tűzhely hangulatát, közös ebédeket, délutáni nagy beszélgetéseket idézi. Büszke vagyok rá, vagy legalábbis jól esik, ha hozzánk jön valaki, akkor mindig van a konyhában belőle egy szelet. Kivétel ebből a mostaniból, ezt ketten egy este alatt elpusztítottuk. Pedig elvileg nem is szeretem az édességet.

olvass tovább

A tökéletes vasárnapi ebéd

  • 2014. június 13.

A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.

olvass tovább

Szülinapi málnás-mascarponés brownie

  • 2014. június 09.

Jött egy spontán, szűk körű születésnapi ünnepség gondolata, amivel az egyik legkedvesebb barátnőmet szerettem volna meglepni. Kellett valami, amire rá lehet tenni a gyertyákat, és megfelel a "csupacsoki" jelzőnek is. De miért kellene mindig tortában gondolkodni? Úgy döntöttem, a jól bevált brownie-t kicsit felturbózom, így nem csak küllemre, de ízre is elég elegáns és kecsegtető lett a végeredmény.

olvass tovább

A legfinomabb almás-fahéjas muffin

  • 2014. június 05.

Alma és fahéj a legjobb páros. Ha már meguntuk a pitét, a tepsis süteményt, vagy a palacsintát, akkor süssünk belőle muffint! Ezer éve készítem ezt a receptet, és még soha nem volt rá panasz, valahogy mindig elfogyott egyszerre.

olvass tovább