STYLELIFE / Gasztronómia


Téli vitaminsaláta

  • 2015. február 23.

Korábbi írásunkból kiderült milyen sok hasznos anyagot tartalmaz a savanyú káposzta, és hogy több betegség megelőzésére is kiválóan alkalmas. A mai nap gyakorlatias szemmel közelítjük meg, íme egy receptötlet a felhasználásához.

olvass tovább

Immunerősítő pite

  • 2015. február 21.

Így tél végén sokat beszélünk a kimerült szervezetünkről, a vitamin és ásványi anyag raktáraink megcsappanásáról. Jobbnál jobb természetes immunerősítők után kutatunk, keresgélünk. És ilyenkor minden eszünkbe jut a kapszuláktól a homeopátiás bogyókig, de fogadjunk, hogy sütire kevesen gondoltok?!

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

  • 2015. február 18.

A kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!

olvass tovább

Mi fán terem a csíra I. rész

  • 2015. február 13.

Így a tavasz közeledtével, amikor szervezetünk már igencsak kiéhezett a vitaminokra és ásványi anyagokra, de a boltokban még mindig nehéz friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutnunk még mindig aktuális és jó megoldás, ha a csírák fogyasztásával színesítjük az étrendünket.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Főzzünk tésztát!

  • 2015. január 27.

Gyerekkorom óta nagy kedvencem a tészta. Az olasz. Persze nem a ketchup-os spagetti, vagy a menzás milánói, meg a bolognai. Ezeken kívül gyakorlatilag minden változatot imádok, a tészta típusától és a ragutól függetlenül.

olvass tovább

Zabpalacsinta

  • 2015. január 27.

Egészséges és finom? Gyakran a kettő sajnos nem találkozik. Megesszük, mert egészséges, de őszintén bevallva, az "eredeti' jobb azért.

olvass tovább

Anyu főz: paradicsomos - diós tagliatelle

  • 2015. január 20.

Tél van, hideg van. Jól esik a meleg vacsora. Órákat a konyhában állni viszont nem esik jól. Viszont van egy jó hírünk: a villámgyorsan elkészíthető fogás is lehet egészséges és finom. Erre bizonyíték az alábbi tésztaétel, amelyhez olasz szélesmetéltet, tagliatellét használunk, hiszen ezt általában minden családtag imádja, és vita nélkül megeszi bármikor.

olvass tovább

Anyu főz: halcurry

  • 2015. január 15.

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk a halakkal, megtanuljuk változatosan elkészíteni őket, hanem az is a mi feladatunk, hogy a gyerekeinkkel megszerettessük ezt a fontos étket.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Kebab mazsolás rizzsel

  • 2015. január 13.

Szentendrén van egy kedvenc helyem, egy karibi étterem. Egyrészt nagyon kedvelem a különleges ételeket, másrészt kedves a kiszolgálás. Olyannyira megtetszett ez az ízvilág, hogy otthon is megpróbáltam reprodukálni ezeket az ételeket. Természetesen itt nem álltam meg, hanem ezen a vonalon továbbhaladva születtek olyan receptek, melyek nem autentikusak, viszont beleillenek ebbe a sorba.

olvass tovább

Hamburger-szerelem

  • 2014. december 23.

Emlékszem még azokra az időkre, amikor anyu azzal parancsolt vissza az étkezőasztalhoz: „Kislányom, addig nem állhatsz fel, amíg nem eszed meg a Wagyu marhát.” Ma már nem kell ilyesmire figyelmeztetnie senkinek, hiszen egyre több étteremben és bárban találkozhatunk jó minőségű húsokkal. A Burger Love-ot pedig éppen ezért szeretjük.

olvass tovább