STYLELIFE / Gasztronómia


Amit mindig tudni akartál a whiskyről

  • 2018. február 25.

Skócia nemes párlatainak hazánkban is egyre több híve akad, de biztos, hogy mindent tudunk az uisge beatha-ról, vagyis az élet vizéről? Összegyűjtöttünk néhány alapigazságot és tudnivalót, amivel egy-egy ínyenc estén a társaság szakértőjévé válhatunk.

olvass tovább

Szívmelengető desszert - szedres brownie-muffin recept

  • 2018. február 24.

Nemhogy nem akar távolodni, úgy tűnik, egyre inkább körül ölel minket a hideg, havas tél. Éppen ezért gyakran előfordulhat, hogy az otthon melegét választjuk a kimozdulás helyett, és inkább nézünk meg egy jó filmet, vagy kuckózunk be egy izgalmas könyv mellé. Azért, hogy ilyenkor egy igazán szívmelengető, csupa csoki, azonban mégsem émelyítő édességet falatozhassunk, most hoztunk egy remek receptet.

olvass tovább

Karneváli koktélok

  • 2018. február 15.

Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.

olvass tovább

Koktélkülönlegességek a szerelmesek napjára

  • 2018. február 14.

A szerelmesek ünnepén, Bálint napján azoknak kedveskedünk, akik igazán fontosak számunkra. Akár pároddal édeskettesben vagy más szeretteddel töltöd e romantikus ünnepet, a kényeztetés mindenkinek jár. Varázsoljuk elbűvölő koktélcsodákkal még emlékezetesebbé az estét! A csokoládé finom illata és a gyümölcsösen édes ízvilág garantáltan hozzájárul ahhoz, hogy a megfelelő hangulatban töltsük a szerelem napját.

olvass tovább

Frissítő zöld smoothie

  • 2018. február 07.

Ez a zöld méregtelenítő turmix energetizál, megtisztítja a szervezetedet a káros anyagoktól, és az emésztésre is jótékony hatással van. Ne rettentsen el a zöld szín, és a zöldségek ízétől való félelem. A gyümölcsök hozzáadásával készült smoothie-t még a gyerekek is örömmel fogyasztják, anélkül, hogy tudatában lennének, hogy valójában mennyi zöldséget fogyasztanak éppen.

olvass tovább

Pink álom - cékla minden mennyiségben

Köményes savanyúságként mindig is nagy kedvencem volt, de csak pár éve fedeztem fel, mennyi minden készíthető a cékla nevű szuperzöldségből. Ez az élénkszínű, édeskés, ropogós gyökér számtalan formában fogyasztható, levesként, főételként, italként, de gyümölcsökkel, zölkdségekkel kombinálva nagyszerű nyers salátaalap vagy nassolnivaló.

olvass tovább

Gyümölcsös ízek kavalkádja egy szem drazséba sűrítve

  • 2018. január 29.

Az enyhe télnek és a tavasz lassú, de biztos közeledésének köszönhetően talán még sosem volt ennyire színes és élettel teli a hideg évszak, ami a chocoMe boszorkánykonyháját is inspirálta: legújabb Raffinée termékünk megalkotásánál egy minden eddiginél gyümölcsösebb összeállítást hoztunk létre.

olvass tovább

A legfinomabb Cézár saláta

  • 2018. január 25.

A Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.

olvass tovább

Mai mosoly: sajttorta másképp

  • 2018. január 08.

Ezt a sajttortát már rég ki szerettem volna próbálni, és itt volt a szuper alkalom: a születésnapom. Igaz két nappal később kaptam meg magamtól, de így még tökéletesebb lett.

olvass tovább