Tatár beefsteak
Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
olvass továbbKövess minket Facebookon.
bezárom
Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
olvass továbbÚj szolgáltatással bővíti kínálatát a FLAVA Kitchen & More, a Budapest belvárosában található étteremben 2025. március elsején debütál a Flava Cafe & Brunch. A vendégek minden nap 11 és 16 óra között kóstolhatják meg az új brunch kínálatot, míg az esti órákban továbbra is a klasszikus FLAVA vacsoramenüé lesz a főszerep.
olvass tovább„A zabkása uncsi, a zabkását nem szeretem, a zabkása után azonnal éhes leszek, a zabkását cukorbetegek, inzulinrezisztenciával élők nem fogyaszthatják.“ A fenti sztereotípiákat és aggodalmat cáfolja 100%-ban a sós zabkása.
olvass továbbA mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.
olvass továbbA gasztronómia világa folyamatosan fejlődik, és 2025-ben a hangsúly egyértelműen az egyszerű, egészséges és fenntartható étkezésen van. Nem kell profi séfnek lenned ahhoz, hogy kihasználd ezeket a trendeket – néhány könnyen megvalósítható ötlettel és recepttel te is lépést tarthatsz a jövő ízeivel!
olvass továbbHa reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.
olvass továbbBor, Mámor, Neszmély. A Hilltop Borászat borkóstolóval egybekötött vacsoráján jártunk, ahol egy úttal eltöltöttünk egy éjszakát is a fogadó hotelében.
olvass továbbKülönleges rendezvénynek adott otthont a Bibo Budapest, ugyanis a nagysikerű klasszikus zenei tehetségkutató műsor, a Virtuózok forgatására érkezett hírességek a főváros legújabb csúcséttermét választották.
olvass továbbA farsangi időszak nagy kedvencei a fánkok, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a csőröge fánk, amely nagyon látványos, mégis kifejezetten könnyű elkészíteni, ha egy kis időt szánunk rá. Mindemellett biztosan mindenki szeretni fogja, különösen akkor, ha málna vagy baracklekvárral kínáljuk.
olvass továbbNem vagyok nagy hamburgerevő, de ez a hambi olyan finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető, így ha vendégek jönnek hozzánk gyakran kerül az asztalra. A buci „problémát” megoldja a boltban vásárolható ciabatta. Az olívabogyó és a halloumi sajt pedig nálam mindig legyőzhetetlen, akár csak úgy önmagukban eszegetve is. Annak ellenére, hogy nagyon kis csinos a végeredmény, enni azért csak olyan hamburgeresen lehet.
olvass továbbA krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.
olvass továbbHa unod a megszokott koktélokat, és valami igazán különlegesre vágysz, itt az ideje, hogy kipróbálj néhány szokatlan és figyelemfelkeltő italt. Ezek az italok nemcsak az ízlelőbimbókat kényeztetik, hanem azonnal beszédtémává is válnak bármilyen társaságban.
olvass továbbJanuár első néhány hete az újévi fogadalmak ideje. Céljaink között nem ritkán szerepel az életmódváltás illetve a kalóriadús karácsonyi menük után egy hosszabb-rövidebb étkezési kúrák tartása. Ez utóbbinak egyik kedvelt formája a tojásdiéta valamint az olyan étrendek, melyeknek a tojás az alapja.
olvass továbbA mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.
olvass továbbEgyszerű, könnyed desszertet kerestek az ünnepi asztalra? Higgyétek el, ez a pavlova remek választás lesz. Ropogós, habos, légies, gyümölcsös, krémes…. Minden benne van, amit csak kívánhatunk egy ünnepi desszerttől.
olvass továbbA hideg téli napokon semmi sem esik olyan jól, mint egy testet-lelket átmelegítő, forró krémleves, amely különleges, finom, egészséges, és gyorsan elkészíthető. Ha még nincs ötleted, összeállításunkból válaszd ki a heti kedvencedet és irány a zöldséges.
olvass továbbMár ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni. A karácsonyi bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.
olvass továbbMinél elegánsabb egy közös vacsora, annál nagyobb odafigyelést igényel. Sajnos nem csak ismerni kell az asztali etikettet, de egy randinál még arra is érdemes hangsúlyt fektetni, hogy mit eszel. Ez miért nem mindegy? Tízes listánkból kiderül!
olvass továbbA Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely jól passzol többféle karácsonyi ételhez. A vásárlók ízlése azonban nagyot változott az elmúlt években, a testes, nehéz vörösborok helyett ma már a gyümölcsös, könnyedebb tételeket keresik – mondja Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza.
olvass továbbTélen, a hidegben esik a legjobban a fűszeres ételek és italok fogyasztása, különösen igaz ez az ünnepek idején. A karácsonyi menü mellé nagyon jó ötlet lehet, ha házilag készített italokat kínálunk a családnak és a vendégeknek, amelyek sokszor desszert gyanánt is megállják a helyüket. Összegyűjtöttünk 5 remek ital receptet, amelyeket bárki könnyedén elkészíthet, és egészen biztos, hogy mindenki örömmel fog fogyasztani.
olvass tovább