STYLELIFE / Gasztronómia


Császármorzsa: a hütték sztárja

  • 2017. február 25.

Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

olvass tovább

Svéd gombasaláta recept

A svéd gombasaláta az egyik legjobb dolog, ami a paradicsom és a gomba házasításából születhet. Isteni finom lehet pirítóssal ráérős hétvégék reggelein, de vendégség esetén is kínálhatjuk sült húsokhoz vagy zöldségekhez. Nem szükséges hozzá túl sok alapanyag, ráadásul a hűtést leszámítva kb. negyed óra elkészíteni, így last minute vacsora ötletnek sem utolsó.

olvass tovább

Diétás farsangi fánk

A farsangi szezonban sem kell lemondanod a hagyományos finomságokról, bőven elég, ha tudatosan megválasztod az alapanyagokat. Mi megtaláltuk az egyik legfinomabb és legegészségesebb fánk receptjét, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz, ha követed a tanácsainkat.

olvass tovább

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon

  • 2017. február 11.

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.

olvass tovább

Ami mindenki kedvence lesz: gyros saláta recept

A gyros saláta a családunkban és a barátaim körében is az egyik legnépszerűbb fogás családi összejövetelek, ünnepek, vagy vendégség esetén, aminek minden alkalommal elkéri valaki a receptjét. Tekintve, hogy húst és zöldséget is jócskán tartalmaz, a legegyszerűbb, ha friss kenyeret vagy pirítóst kínálunk hozzá, de húsimádók számára sültek, rántott ételek mellé is tökéletes lehet köretként.

olvass tovább

Édesburgonyás-avokádós taco

  • 2017. február 03.

Szereted a mexikói konyhát? Ettél már valaha tacót? Íme, most egy ínycsiklandozó, húsmentes változat, ha a vegetáriánus étrendet követed, vagy csak unod már a húst.

olvass tovább

Miért szeretjük a diót?

  • 2017. január 26.

A dió napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend - a különböző olajos magvakkal egyetemben. Már Hippokratész is ír a dió egészségünkre gyakorolt kedvező hatásairól. Mi is összegyűjtöttünk pár hasznos tudnivalót, hogy miért is szeretjük.

olvass tovább